Costa Brava

De Costa Brava is een kust van onvergetelijke schoonheid. Hier heb je aan de ene kant de kust en de zee en aan de andere kant bergen en valleien.

Je kunt er waterskiën en skiën in de bergen!

Er is een geweldige variatie van mogelijkheden voor verschillende soorten vakanties. Of u nu komt voor zon en strand, cultuur, gastronomie of voor de natuur.....de Costa Brava biedt het u allemaal!

In de directe omgeving van L’Estartit zijn prachtige middeleeuwse plaatsjes die beslist een bezoekje waard zijn: Het oude Pals, Begur, Peratallada en Monells.

In Sant Pere de Rodes (Port de la Selva) kunt u een Romeins klooster bezichtigen. In Empuries (L’Escala) en Ullastret vindt u nog Grieks-Romeinse opgravingen.

Perelada heeft een prachtig Casino, museum, kasteel en een historisch centrum waar champagne gemaakt en verkocht wordt.

Wilt u terracotta kopen dan moet u beslist naar La Bisbal d´Emporda. Dit is hét centrum van de terracotta (er is ook een museum).
In La Bisbal d´Emporda zijn bovendien veel antiekwinkeltjes.

Figueres is beslist een bezoek waard. Hier vindt u het beroemde museum van Salvador Dalí. Bovendien kunt u in Figueres gezellig winkelen en over de Ramblas flaneren.
In Púbol (op de weg via Pals naar Gerona) ligt het kasteeltje van Gala en Dalí. De echte Dalí liefhebbers gaan ook nog even naar het schilderachtige plaatsje Cadagúes, de voormalige woonplaats van Dalí

De hoofdstad Girona heeft u ook veel te bieden. Fraaie kathedraal, oude binnenstad, diverse monumentale gebouwen, musea en leuke winkeltjes.

Barcelona is uiteraard een verhaal apart. Met de bekende kerk ‘Sagrada Familia’ de kunstwerken van Gaudi zoals het schitterende Parq Quell, de ramblas en het enorme winkelaanbod beslist een bezoek waard!
U kunt uiteraard met de auto gaan, maar u kunt ook met de trein. Deze gaat vanuit Flacà naar Avinguda de Gracia in Barcelona. U bent dan midden in het centrum.